tisdag 14 augusti 2007

Hur kan ni göra så här mot Michael Moore?

”Sicko” visade ju att den offentligt finansierade och utförda vården i alla avseenden är överlägsen den mer marknadsstyrda amerikanska.
Vi kunde ju förlita oss på att en politiskt tillsatt ledning ständigt gjorde bättre avvägningar än rövarkapitalister som läser av marknaden och patienternas behov.
Människor vet inte alltid sitt eget bästa men det gör landstingsråd.
Och vem kan egentligen uppröras över att våra gamla bara får ena ögat starropererat? Ett är i alla fall mer än inget. Det räcker ju gott och väl för att lösa korsord.

Kapitalismen kan ju vara bra på att se till att det finns ordentligt med bröd och datorer till överkomliga priser, men vården är ju inte vilken vara som helst. Sägs det.

Vi är ju nästan stolta över våra vårdköer för de visar ju att vi alla bär bördorna solidariskt (utom givetvis Göran Persson – att bara komma på tanken att en sådan sällsynt politisk förmåga skulle försmäkta i en knäoperationskö liknade ju högförräderi).
Lite köande har ju ingen dött av.

Och så nu det här.

Förlåt dem, Michael, ty de veta inte vad de gör.


P.S. Det kanske finns plats på Kuba D.S.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha.. stäng och sparka vitt och brett mot kostnadskrävande vårdbehövande. Uslingen till socialminister -Bedjaren Göran H. passar på att som vanligt vara bortrest i alla frågor om det inte gäller det viktigaste av allt för den kristna mänskligheten.. Ska homosexuella (läs män) verkligen tillåtas att få synas i tv..på temat "Bibeln kräver"..... Spott. Spott tebaks..

Anonym sa...

Förlåt Michael Moore istället, ty HAN vet inte vad han gör...