torsdag 2 augusti 2007

Mina skattepengar i arbete

Den mer ryktbara delen av den svenska militärmakten (är det verkligen tillåtet att använda ordet makt i samband med det så till den milda grad nedbantade försvaret att man ett år fick slut på ammunition) visar att om man vill ha något klantigt utfört, behöver man inte göra det själv.

Hela historien påminner om en svensk kompositör, vilken stod i begrepp att uruppföra sitt stycke för flygel och motorsåg. Eftersom konserthusets ledning vid den tiden, det här var i början av 70-talet, bestod av förnuftiga människor som snabbt anade att en flygel skulle stå sig slätt mot ett bensindrivet avverkningsverktyg, beslöt de att den dyra, nyinköpta Steinwayflygeln skulle stanna i källaren och den utrangerade köras ut på scenen.
Trots sin samlade visdom glömde de dock att informera scenmästaren om bytet. För en sådan samvetsgrann man går inte ”världspremiär” ihop med ”avdankad flygel”, varför han rullade ut Steinwayen på scenen. Vad förvånad han och revisorn måste ha blivit när motorsågen gjorde kaffeved av konsertflygeln.
(Som en extra krydda kan tilläggas att motorsågsolisten tillika kompositören slant och sågade sig i sitt ben. Publiken, som inte var lika förnuftig som konserthusledningen, trodde att det ingick i showen och jublade extatiskt. Det var inte förrän blodet började forsa som de insåg att något inte stod rätt till.)

SvD
DN

Inga kommentarer: