fredag 10 augusti 2007

Mea culpa

Förlåt. Jag visste inte att kalla någon för ”djävla svin” var att kasta ur sig rasistiska tillmälen.
(Jag vill här rikta en särskild ursäkt till avgångne statsministern, G Persson, för alla de gånger jag suttit framför TV:n och gjort mig skyldig till svårartade rasistiska attacker å hans person (försvårande i sammanhanget är också de illasinnade kommentarer jag fällt om hans rondör). Jag skulle kunna lägga till Mona Sahlin, men här skyller jag på svårartad misogyni.)

Jag visste inte heller att kritik mot islam var att betrakta som rasism eftersom jag inte, i min enfald, inte insåg att muslimer är en egen ras.

Jag kunde i min okunnighet inte ana att ett samhälle som lät mer än en sida komma till tals i ”invandrarfrågan” var rasistiskt och bör förkastas.

Allt detta har nu gjorts klart för mig av den eminenta Anne Holt. Tack!

Uppdatering: Dock förstod även jag att de afrikaner som sparkade ned Ali, 37, inte gjorde sig skyldiga till ett rasistiskt motiverat brott. Helt förtappad är jag inte.

SvDx2

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet, det får vara slut på alla löjliga rasistanklagelser nu. Man önskar nästan att de fick uppleva vad riktig rasism är så skulle inte Anna Holt och andra socialister grina bar aför att någon blir kallad för "svin".

Anonym sa...

Du har helt rätt.
Bravo !!

Anonym sa...

Jag tror inte individer så som Anna Holt och hennes gelikar skulle klara av att identifiera riktig rasism om det så drabbade dem själva.

De skulle antagligen bara likt den brittiska reporten som blev kidnappad och i månader hölls fången av palestinska terrorister fortsätta försvara deras beteende efter att mot en stor summa pengar lyckats köpas fri.

Unknown sa...

Du missar en viktig poäng: hade ambulansföraren agerat annorlunda om personen haft ett typiskt norskt utseende? Om svaret är JA, t ex visat större empati och förståelse talar det mesta för att personens ras haft en inverkan i sakförhållandet. Det faktiska förhållandet får vi aldrig veta eftersom vare sig du eller jag var där. Vad som dock är givet är att ambulansföraren förvägrade personen hjälp. Vidare var den skadade arab och ambulansföraren var norsk – betyder det med automatik att brott med rasistiska förtecken föreligger? Det vet jag inte men det som artikeln gör en poäng av är att ett invandrarkritiskt förhållningssätt håller på att bli en norm i Norge och vill jag tillägga även i Svergie.

http://thegumtree.wordpress.com - ta debatten mot SD på allvar!

/TheGumTreeMan