fredag 10 augusti 2007

Äntligen legaliserad barnmisshandel

Enligt P1-morgon och TT vill Socialstyrelsen att landstingen skall bli skyldiga att utföra omskärelse på pojkar detta för att minska komplikationerna som kan uppstå som följd av hemma-hos köksbänksomskärelser.
Man vill att landstingen skall skriva in föräldrarnas religiösa övertygelse på sina söners hud, förmodligen till ett rabatterat pris.
I stället för att lagföra individer som utsätter sina barn för kvalificerad barnmisshandel vill de att det offentliga skall underlätta övergreppen.

En radikal förändring av vårt rättsystem.
Samma tänkande kan utsträckas till alla möjliga områden i samhället; lösningen på att människor köper sex borde således inte vara polisingripande utan statliga bordeller, med hälsokontrollerad personal. Givetvis skall kostnaden för ett besök subventioneras av landstinget.

I ett reportage i P1s Kaliber berättade en muslimsk kvinna om de komplikationer som hade uppstått när hon lät en man hon träffat i en kvartersbutik omskära sin son. Detaljerna om stank och sönderfallande hud är alltför obehagliga för att återge.
Det märkliga var dock att ingen gång under intervjun ifrågasatte reportern om kvinnan, som uppenbarligen led av svårt nedsatt omdöme, över huvud taget borde ha vårdnaden om sitt barn. Vad är det som säger att hon kommer att hantera framtida situationer annorlunda?

I samma program utgöt sig en företrädare för moskén i Malmö om hur fattiga muslimer tvangs anlita kvacksalvare och att detta var samhällets fel.
Nu verkar han få som han vill.

Religionsfrihet som frihet från religion skall tydligen inte värnas av någon. Inte ens för dem som inte kan ha någon religiös uppfattning.

DN SvD

11 kommentarer:

Anonym sa...

Bra inlägg, kunde inte sagt det bättre själv!

Mats Dagerlind sa...

Det är horribelt att våra politiker vill sanktionera könsstympning av barn pga föräldrars irrationella religiösa föreställningar.

Att bekänna sig till en religion och som ett led i det skära bort kroppsdelar kan möjligen vara ett beslut man kan medge för en myndig person, det är definitivt inget man bör utsätta barn för.

Detta torde stå i strid med FN:s barnkonvention och bör beivras å det bestämdaste.

gustaf wasa sa...

Detta är ju bara ännu ett steg fram i den pågående islamiseringen av Sverige.
På punkt efter punkt lägger sig våra folkvalda landsförrädare uppfläkta på rygg och låter sig med vällust bestigas av muhammeds apostlar.
Vart tog barnens rätt vägen?

Tommie Nygren sa...

Det är ju ingalunda bara muslimer som omskär sina barn. Judarna gör det också, samt förstås ALLA i USA. OK, väldigt många. Detta efter en anti-onani-kampanj av Kellog där då onani konstateras bli svårare om man saknar förhud. Snacka om sjukt. Till slut kommer de pojkar som fått kuken sabbad göra revolt mot sin usla religion och sina usla föräldrar - om vi möjliggör ofarliga ingrepp kommer detta aldrig ske. Undrar varför man vill det?

Anonym sa...

Skärpning nu islamofober - det har är en generell fråga om barnmisshandel som bedrivs av fler grupper i samhallet.

Det sorgliga ar ju att Socialstyrelsen tydligen tycker att vi inte bara skall acceptera dumheten, men aktivt stödja den. Pratet om religionsfrihet är bara dumhet. Som kristen eller jude i Sverige får man ju inte äga slavar eller döda den som jobbar på vilodagen trots att "den heliga boken" tillåter det. Tydligen anser vi ju att vissa mänskliga rättigheter ar värda mer än religiösa dumheter. Varför inte inta en sådan ståndpunkt när det gäller denna form av barnmisshandel...?!

Biggles sa...

Håller helt med dig! Barnens rättigheter måste komma före föräldrarnas rätt att förstöra det med sina religösa villfarelser.

Anonym sa...

Nästan all omskärelse genomförs av icke-religiösa skäl... Sedan har jag också svårt att se hur ett medicinskt försvarbart ingrepp kan jämställas med misshandel. Fast å andra sidan är jag också rejält insatt i frågan, dels som läkarstudent och dels som någon som faktiskt har genomgått ingreppet (i vuxen ålder, av MEDICINSKA skäl).


Ni som använder detta som ursäkt för att angripa alla som tror annorlunda än er borde också verkligen prata med en psykolog, ni verkar inte må särskilt bra om ni känner ett sådant behov av att använda minsta lilla fiktiva halmstrå för att klämma till folk.

(Det är f.ö. skrämmande hur lite folk verkar veta om olika religiösa övertygelser. Särskilt de protestantiska/Lutheranska ateisterna, som läser bibeln mer bokstavligt och med konstigare fokus (ledtråd: Bibelns kärna är NT, inte GT) än till och med evangelikanerna och kreationisterna i USA.)

kblomq sa...

Svar till Nils: Det handlar om omskärelse motiverad av religiösa skäl inte medicinska. Jag trodde landstingen redan idag var ålagda att utföra medicinskt motiverade operationer, men så är jag inte medicinstuderande.

Anonym sa...

Nils, det svåra med att vara religiös måste ju vara att veta vad man skall ta bokstavligt.

Att dräpa den som jobbar på vilodagen?

Att inga andra gudar hava jämte han den rätte enligt kristna?

Eller finns det kanske tydligt markerat i marginalen vilket som är "symboliskt"...

För övrigt tror jag inte att det ar någon som vill förbjuda omskärelse av medicinska skäl; att det skall tillåtas är självklart. Det är dock en annan sak än att i onödan skara bort en kroppsdel fran ett litet barn.

Biggles sa...

Nils:

"Nästan all omskärelse genomförs av icke-religiösa skäl..."

Så varför är det i princip bara Judar & Muslimer som utövar detta? Förutom i USA, där det från början handlar om en anti-onani kampanj, startad av Kellogs med religiösa förtecken...

Den som vill genomgå detta ingrepp som vuxen är välkommen. Men barn ska vara fria att själv bestämma när dom når vuxen ålder.

Det finns mycket att säga om detta ämne. Läs gärna min blogg där jag redogör mina åsikter varför det bör förbjudas.

Anonym sa...

vi ska inte lära oss eller ta till oss något av usas sex-kultur för de har inget vettigt att lära sverige!manligt omskurna mellanöstern har inte heller ngt att tillföra sverige rent sexualpolitiskt!Svea-land har mkt dåliga egenskaper på många plan men är i framkant när det gäller sexualpolitik!vi påstår ju att alla har rätt till sin egen sexualitet därför bör omskärelse på bebisar/pojkar förbjudas direkt!