fredag 3 augusti 2007

Läkarutbildningens kvalitet

Satt som vanligt och åt lunch (skinka och potatissallad, inget vidare, faktiskt) då jag på Ekot fick höra om turerna kring den våldtäktsanklagade plastikkirurgen. Han påstås ha sövt ned sitt offer och sedan förgripit sig på henne. Som bevis har åklagaren mannens sperma från kvinnan.

I den här historien är givetvis det mest upprörande det påstådda övergreppet och därmed även det uppenbara missbruket av förtroende. Dock slås jag av det underliga i att en förmodad våldtäktsman lyckats gå, inte bara genom livet, osagt hur många levnadsår, utan också läkarutbildningen, synbarligen utan att ha tagit till sig de mest elementära kunskaper.
Jag vill inte ge råd till våldtäktsmän hur de skall minimera risken för upptäckt, men hur kan en man som klarar av läkarlinjen inte känna till kondomer och hur barn blir till?
Han kanske är oskyldig? I så fall är det en tragedi för honom. Eller så visste han att vi skulle anta att ingen kan vara så korkad? I så fall avancerar han till kriminellt geni och skulle lätt ha klarat av vilken utbildning som helst. Skulle anklagelserna hålla har ännu en ytterst olämplig individ blivit läkare.

SvD

1 kommentar:

Anonym sa...

....och hur vet Du att denna person(läkaren) har fått sin utbildning i Sverige..?