lördag 18 augusti 2007

Kjell Albin Abrahamson strikes again

Herr Abrahamson har alltid tillhört mina favoriter och det är som vanligt en sann njutning att återigen se honom rida till storms mot okunskap och politisk filtrering av sanningen.
I en debattartikel i Expressen är det denna gång två skolbibliotekarier vid Brännkyrka gymnasium, vid namn Jonas Aghed och Juan Vega, som välbehövligen får sina fiskar varma.

De bägge männen har i en debattartikel i tidskriften Biblioteksbladet (nummer 5/2007 finns att hämta som pdf, deras artikel finns på sidan 33) gjort klart att den nya definitionen på mccarthyism är att nämna de miljontals människor som fick sätta livet till i kommunismens köttkvarnar samt att, även om ”Om detta må ni berätta”(pdf) var en nödvändig upplysningsskrift om nazismens offer, kommer en motsvarande om kommunismens offer aldrig att släppas över deras bibliotekströskel så länge de är politiska kommissarier där.

Se där, bibliotekarier som vill minska kunskapsnivån i samhället genom att censurera historien, det kan väl inte vara bibliotekens uppgift?

1 kommentar:

Anonym sa...

efter att ha läst artikeln så får jag hålla med kjell, maken till sorgliga historie revisitionister får man leta efter...och i svenska bibliotek!
suck

Tur att man har flyttat från sverige så man slipper dylika typer.

Vad gör man åt saken? arbetsgivaren ansvar för att dessa böcker köps in och placeras på prominent plats?
kontroll att böckerna når samma utlåningsgrad som andra bäcker? bortagande av inköpsansvaret från dessa individer och iställer låt ett annat bibliotek göra inköpen?


Punk