onsdag 2 maj 2007

Burkor och chaffisar

Bussföraren som nekade en kvinna iklädd heltäckande slöja (hur stor kan en slöja vara innan den bör klassas som enmanstält?) har fått sparken, vilket måste vara det bästa som hänt honom. Tydligen var han så nervklen att han blev illa till mods av att se denna Christoinspirerade varelse att han körde(ursäkta) henne på porten.
Hans liv måste ha varit ett sant helvete med en så låg toleransnivå. Jag har själv erfarenhet av att mitt på ljusa dagen blivit nedslagen på en stadsbuss i Malmö av individer vars utseende borde ha gett denna stackars man en hjärtattack.
I rättvisans namn bör tilläggas att ingen av mina uppspöare hade tillstymmelsen till slöja.

Uppdatering:
Adrian Kaba (s) om burkan.

Uppdatering 2: Burkpojken

DN SvD

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du verkar ha en aning "beslöjade ögon" min vän.
Dom pensionärer som gick med rullatorer, och som blev nedslagna och rånade av beslöjade tjejer/kvinnor har nog en annan syn på saken

Mats Dagerlind sa...

Demofon har tidigare skrivit om händelsen med inställningen att det är ett medborgerligt ansvar att markera att heltäckande slöja inte bör accepteras i Sverige eftersom det är ett uttryck för ett gammalt patriarkalt och kvinnoförtryckande samhällssystem som vi här har förpassat till historien och inte vill ha tillbaka under luddiga förevändningar om religionsfrihet.

Läs mer: http://demofon.com/2007/04/25/busschauffor-nekade-beslojad-resenar-stangs-av/
http://demofon.com/2007/04/25/busschauffor-nekade-beslojad-resenar-stangs-av/