lördag 19 maj 2007

Skönt att de är hemma

Nu kanske man kan hoppas på lite relevanta frågor från diverse journalister istället för att de okritiskt sväljer allt som de drabbade och deras anhöriga sagt.

Förra veckans Konflikt i P1 var ur den aspekten helt absurt; hustrun till mannen som upprepade gånger nekats medborgarskap sa att hennes make hade åkt till Somalia för att se om landet uppfyllde deras högt ställda krav på religiöst förtryck. De letade efter ett bättre land för barnen att växa upp i. Här kunde det vara på plats med lite frågor om hur långt de var beredda att gå för att förverkliga drömmen om ett Sharia-styrt samhälle. Är det helt otänkbart att en man med så starka övertygelser faktiskt hade rest ner för att delta i de islamska domstolarnas kamp?

Enligt mannens juridiska ombud hade polisen genomfört razzior mot det kontor i vilket mannen arbetade. De skulle då ha stulit pengar från ett kassaskåp. Givetvis krävde journalisten inga andra bevis än just dessa andrahandsuppgifter.

Denna typ av John Pilger-journalistik, där alla ostyrkta påståenden om västs och i synnerhet USA:s inneboende ondska är sanningar som aldrig får ifrågasättas, är ovärdigt SR och knappast förenligt med kravet på opartiskhet .

DN SvD

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jihadisterna, förlåt "svenskarna" är tillbaka! Hurra!

Anonym sa...

Använder man google news och söker på ämnet så hittar man lätt att det handlar om terroristmisstänkta, men inte ett ord om det i svensk media... skön särbehandling våra "medborgare" får.

Anonym sa...

En del artiklar handlar om deras egna uttalanden dar dom sajer att dom flyttat till somalia. Vad gor dom nu i sverige isafall, ska dom hamta mer pengar och aka tillbaks? Oavsett vad dom gor sa har dom ju forlorat sin flykting status om dom kom till sverige som flyktingar, fast sana beslut kan vara myndigheter inte fatta. / Nils