tisdag 1 maj 2007

Reclaim the streets en gatsten i taget

Härlig kämparanda på Söder. Visserligen kom någon utsugarmonopolkapitalisttants butik i vägen, men revolutionen, liksom evolutionen, tar inga fångar. Och om inte den skall äta sina barn får man ju ta till husmanskost.
Det finaste är ju trots allt att föräldrarna, själva sprungna ur -68rörelsen, kommer att vitt och brett förklara för oss alla hur stolta de är över sin avkommas ”politiska” engagemang, att deras barn blev provocerade av repressiva strukturer och var tvungna att reagera i självförsvar.
Jag håller med Pasolini som sa att om han skulle välja mellan arbetarungen i polisuniform och det revolutionsrusiga borgarynglet som kastar sten mot honom, valde han alltid arbetarungen.

DN

5 kommentarer:

Anonym sa...

Afa och syndikalistisk ungdom som vandaliserar söder!
Återigen kan man konstatera hur vänstern tänker sig sin framtid.
Genom att krossa glasrutor på söder tror dessa vänsterungdomar att man kan vinna politisk terräng. Vad får dessa att tro att t.ex. Marianne Eriksson med sin butik Husmanskost skulle vara kapitalist,, hon som står där och sliter själv varje dag.Hon arbetar ju mycket mera än vad de gör.Var finns solidariteten med henne? Eller tror snorvalparna att glaskrosset drabbar de rika fastighetsägarna?
Icke,, det får butikinnehavarna själv stå för.Nu är det tid för revulotion säger ungdomarna som kastar sten. Så säger också vi företagare och hantverkare på söder.Hädanefter kommer vi att söka upp afa och syndikalistsik ungdom och ge tillbaka sten för sten! Inget hot, men ett löfte!!!

kblomq sa...

Bra att det är ett löfte och inte ett hot, för det sistnämnda strider nog mot kommentarsreglerna.
Jag vet inte vilket som är värst; barnen i t ex Rosengård som saknar politiska ursäkter för sin vandalism eller ytterkantsvänstern som lever i villfarelsen att man kan omvandla den stora världen genom att slå sönder den lilla.

Anonym sa...

Ingenstans framgår att det var Reclaim the Streets, AFA eller syndikalistiska ungdomsförbundet som arrangerade "vandaliseringen" på söder. Att du utifrån den knapphändiga information som givits i media om händelsen, där ett 50-tal omhändertagits på söder igår kväll, utgår ifrån att det är vänstern som "tänker sig sin framtid" visar på skrämmnde okunskap och ointelligens.
Dryga tio tusentalet människor tågade på
södermalm i stockholm vid 13-tiden igår.
DET är vänstern. Och ja, vi tänker oss en framtid.
Att "ni" skall uppsöka AFA och syndikalistisk ungdom och "ge tillbaka sten för sten" ter sig knappast skrämmande. Det gör ni ju redan. Nazister och högerextremister har alltid sett vänstern som sina främsta fiender, och det är vi också.
Ditt uttalande visar snarare på hur ni ser på samtiden och framtiden.

Anonym sa...

till... "anonym": Jo, det var vänsteraktivister. Jag vet, för jag hörde dem själva vråla i målbrottsbitna stämmor "krossa kapitalismen" och dylikt. Det "gulliga" är att snorungen förmodligen inte vet vad kapitalism betyder. De döljer sina motiv bakom politiska ideologier, men vi vet allihopa att de lika gärna skulle kunna krossa fönster i nationalsocialismens namn. Enligt min mening finns det tre vägar för en uttråkad ungdom: skinnskalle, huligan eller vänsterextremist. Samma skit alltihop!
Och jag tänker inte klaga på "dagens ungdom", jag är själv ungdom. De här är helt enkelt bortskämda snorungar med för mycket fritid. Såna har det funnits i all tid.

Anonym sa...

Oj vad tobbe ljuger, eftersom det finns film på händelsen så kan man lungt säga att ingen skrek "krossa kapitalismen" och sen att säga att det var afa och suf, det är bara töntigt, det var småungar som borde få stryk som gjorde det, inte suf eller afa.