söndag 20 maj 2007

De profundis

Med den logik som bara högre studier kan bringa människan (”vad som går in måste komma ut”) har norska forskare kontrollerat Oslos kloakvatten och funnit att det i staden dagligen konsumeras ca 8000 doser kokain (kanske lite mer på fredagskvällar, eller hur, Fredrik?). Var det allt de kom fram till eller är det här informationsvillospåret, den där bagatellartade, lustiga detaljen som presenteras eftersom de egentliga uppgifterna som togs fram är för alarmerande? Har Oslos manliga invånare så mycket bly och andra tungmetaller i kroppen att de kan använda sina penisar som blyertspennor?

Jag kan sympatisera med undersökningen om det skulle vara så att resterna av kokain skulle inverka menligt på vattenlevande varelser, som p-pillerkonsumerande kvinnors urin.

Och varför dessa omvägar via kloakerna? Är det verkligen rätt sätt att locka jag-vill-bli-programledare/Big Brother-madrass-kidsen till forskningsbranschen? Vore det inte bättre att konstruera en toalettstol med inbyggd analysenhet? Alla resultat skall givetvis skickas till en central stordator och därifrån ut till berörda myndigheter. Sjukvården kan förvarnas att om herr Bengtsson insisterar med sin diet kommer han att behöva hjärtvård inom si och så många år etc, vilket i förlängningen underlättar landtingens planeringsarbete.

Man kan tänka sig en tilläggsfunktion som kopplar ihop toalettstolen med badrummets låsningsmekanism så att om det visar sig att men konsumerat någon typ av illegal drog, reglas dörren och man får vackert vänta på polis.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas att du inte vill framföra klander mot kvinnors användande av p-piller? Det är ju i princip det enda som står till buds om man vill komma bort från kondomer, eftersom forskningen på p-piller för män i princip står still. Detta trots att biverkningarna på de försök som ändå gjorts visat sig vara färre än de som kvinnor får leva med.

De allra flesta av oss kvinnor vill inte hålla på och laborera med kroppen på det sättet, men det är det minst opraktiska i många fall. Vi gör det dock med hälsa och liv som insats.

kblomq sa...

Det var absolut inte min avsikt.
P-pillret är en fantastisk innovation, tyvärr med biverkningar.

Jag är oerhört tacksam att jag som man slipper hormonbehandling åtminstone för ett tag till.

Anonym sa...

Tack.

Av miljöhänsyn skulle man kanske snabba på forskningen lite. Om p-piller för män inte påverkar natuern på samma sätt finns ju absolut skäl för att få fram dem.

Anonym sa...

lite dålig smak får man av den billiga poängen på Fredrik Federley som ju bara svarat ärligt på en fråga.

Anonym sa...

(glömde lite)annars en rolig ide med en toalettdoktor.