tisdag 22 maj 2007

Var är Andreas Malm nu?

Palestinska flyktingläger beskjuts med artillerield. I vanliga fall skulle kultursidorna digna av indignationskrior men nu är det märkligt tyst. Så det var alltså granaternas avsändare snarare än deras mottagare som spelade roll.

En sak som har klargjorts av de gångna dagarnas strider är vilket land i Mellanöstern som förtjänar beteckningen ”apartheidstat” (ledtråd: det är inte det som brukar utpekas).

Tre separata FN-organ har verkligen gjort underverk för palestiniernas situation. Deras enda bestående insats är att de, genom vinnlägga sig om att permanenta de fördrivna från -48 och deras ättlingars flyktingstatus, lyckats göra dem till en spelpjäs för olika regimer i arabvärlden, vilka gärna ser palestinierna förtvivla i sina läger.

SvD DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Öh, vad irrar du om? Libanon styrs av fega och korrupta politiker allierade med USA och Israel. Vita huset överväger nu att förse Libanon med 280 miljoner dollar, skriver Washingon Post, för militära syften. Den libanesiska armén, den som alltså bombarderar palestinska flyktingläger, bekämpade inte den israeliska invasionen förra året. Det var Hizbollah som gjorde det.

Vad Andreas Malm har att säga om denna fråga är uppenbart, och du vet ingenting.

Sanna sa...

Och det var Hizbullah som orsakade Israels invasion, så vad säger det om dem? Den libanesiska regeringsarmén var däremot diplomatisk och sågs dricka té tillsammans med IDF-soldater. Fina bilder av fred och kamratskap.