torsdag 10 maj 2007

Disney för den nya vänstern

Jag vet att det känns avlägset nu, men kommer ni ihåg när ett av vänsterns kännetecken var att man ansåg att religionen skulle utrotas såsom varande ett massornas berusningsmedel och den enda godkända fundamentalistiska tron var en bergfast övertygelse om kollektivets inneboende godhet.

På 70-talet ansåg man att Kalle Ankas Julafton i TV skulle tas bort eftersom det var skadligt för det uppväxande släktet. En av kanalcheferna på Sveriges Television föreslog just detta men hade i sin rättrådighet glömt att hon basade över TV2 och inte TV1, som sände härligheten, varför allt rann ut i sanden. (Kalle Anka och professor Baltazar (finns han månne på DVD?) var för oss som var barn de enda animerade filmerna som inte skulle omforma oss till pionjärer i kampen. Indoktrinering var på den tiden ett fint ord, det hade Göran Palm bestämt.)

Men nu när Hamas ställt Musse Pigg i den palestinska kampens tjänst borde allt vara förlåtet och Kalle Larsson och Lars Ohly borde kunna ta detta f d imperialismens instrument i sin famn, där ju redan Hizbollah vilar.



Copyright och mönsterskydd är ju bara ett verktyg för väst för att hålla nere tredje världens kreativitet.

DN YouTube (via Gudmunson)

Inga kommentarer: