onsdag 2 maj 2007

Soppatorsk i Estland, ny lägsta nivå i Ryssland

Har Putin verkligen inga pockande inhemska problem att ta itu med? Alla hans undersåtar har det bra? Hur orkar han bry sig så mycket om en staty?
Vad vi ser här är ett bevis för att länder är som vilken människa som helst; amputera en del av kroppen/imperiet och fantomsmärtorna kommer som på beställning.

Just Ryssland verkar vara en sällsynt omogen individ med ett omättligt självhävdelsebehov. Att, ställda inför det faktum att de inte lyckas få esterna att kröka rygg, då stänga av oljeleveranserna ger syn för sägen och är precis lika barnsligt och korkat som det låter.


SvD DN

2 kommentarer:

magister nyman sa...

Naturligtvis har Putin massor med inhemska problem att ta itu med. Naturligtvis har hans undersåtar det inte bra. Och därför är det underbart att han hittat en fråga som enar många ryssar.
Det finns inget som enar ett splittrat land mer än om man kan hitta en yttre fiende att tycka illa om. Det upptäckte Thatcher vid Falklandskriget, det har många andra upptäckt.
Och alltför många ryssar tycker fortfarande att allt som händer i det gamla imperiet angår dem. Det må vara Lettland, Georgien eller Estland.

Anonym sa...

Vid denna staty firar ryssarna i Tallin sen decennier tillbaka WW2s slut. Den 9:e maj.
Blir det utegångsförbud eller hänvisas de till en kyrkogård i år?